Як правильно вибрати і приготувати заморожені креветки

Все буде добре

Напевно, багатьом знайома ситуація, коли купуєш кілограм заморожених креветок, готуєш, а їсти виявляється нічого. Що з цим робити і як не потрапити на вудку спритників, які під виглядом креветок продають лід, а також як вибрати якісні креветки, розповів експерт проекту «Все буде добре» в області технологій харчової промисловості Андрій Бабаєв.

Як вибрати креветки, судячи по упаковці:
  • Не полінуйтеся прочитати написи на пакеті. На ньому має бути зазначено назву фірми-виробника з адресою та телефонами, а не просто якесь ТОВ «Креведко» (посміхається).
  • Уважно вивчіть цифри поряд з позначенням ваги – вони вказують приблизну кількість креветок на кілограм ваги, наприклад, 100/150 (тобто в кілограмі – 100-150 штук). Це ще називається «калібр» – розмір креветки. Часом в магазинах вказують зовсім не той калібр, щоб продати дорожче. Перерахувати їх на місці ми, звичайно, не можемо, але подивитися, чи всі вони одного розміру – цілком.
  • Якщо в пакеті з креветками є грудочки снігу – швидше за все, вони були розморожені в процесі доставки і заморожені знову. Такі креветки я вам теж не рекомендую купувати!
  • Звертайте увагу на колір і кількість глазурі, креветка повинна бути яскраво рожевою. Якщо не так, то це означає, що креветки або розморожувалися або заморожені дуже давно.
  • Обов’язково звертайте увагу на дату на коробці/пакеті з креветками, зрозуміло, що чим свіже продукт, тим він смачніший.
Варити куплені в магазині заморожені креветки в окропі або розморожувати в мікрохвильовці категорично не можна! По-перше, втрачаються всі корисні речовини креветки, які ще залишилися після першого варіння і заморозки, а, по-друге, вони стають гумовими і абсолютно втрачають свій смак.
Є кілька варіантів разморозки:
1. Повільно розморозити в плюсовій камері холодильника.
2. Вимочити в підсоленій теплій воді до повного розморожування, але при цьому воду потрібно кілька разів змінювати.
3. Кинути в киплячу воду і відразу ж вимкнути вогонь. Перемішати кілька разів і витягнути. Увага! Є ймовірність, того що можна перетримати креветки і вони стануть гумовими або ж не дотримати і вони будуть ще заморожені.
Більше порад ви зможете дізнатися в тележурналі «Все буде добре» з понеділка по четвер о 16:00 на СТБ.