«З 11 березня наші глядачі зможуть побачити, як готує млинці Ектор», – Дмитро Жеребятьєв

Все буде добре

Гостьовий редактор і за сумісництвом фуд-продюсер
програми «Все буде добре» на СТБ Дмитро Жеребятьєв розповів про свою роботу на
проекті, а також про співпрацю з відомим шеф-кухарем, суддею кулінарних
проектів Ектором Хіменес-Браво.

Дмитре, що входить у ваші обов’язки, як
фуд-продюсера?

Ми розробляємо
подачу страв у кулінарній рубриці програми, стежимо за тим, щоб все приготоване
виглядало бездоганно.
В
мої обов’язки входить все: від того, на якій тарілці повинна готуватися страва
до того, чим вона має бути прикрашена.

Як так сталося, що Ектор Хіменес-Браво крім вас
нікого не хоче бачити на цій посаді?

Навіть не знаю,
чому так склалося.
Швидше за
все, через те, що ми швидко знайшли спільну мову.
Я
чітко розумію, що потрібно панові Браво, а він довіряє мені робити те, що
безпосередньо міг би зробити сам.
Хоча
якихось кулінарних здібностей у мене, за великим рахунком, немає.
Я
ніде кулінарній майстерності не вчився, тільки маю практику готування вдома, в
тому числі за рецептами відомого шеф-кухаря.

З Ектором ви працюєте з першого дня його участі в
проекті «Все буде добре»?

Так, з першого
дня зйомок Ектора в нашій програмі ми успішно співпрацюємо.

Кажуть, відомий кулінар навіть подарував вам
подарунок, що це було?

Це правда. Він
подарував мені іменний фартух, на якому написано: «I love cooking» і внизу
вишитий автограф пана Браво.

Вже встигли ним скористатися?

Так, я надягаю
його, коли готую на власній кухні.
Відкрию
секрет: я б хотів взяти участь у кастингах наступного сезону проекту
«МастерШеф»…

Ектор Хіменес-Браво буде брати активну участь у фестивалі
«Нова Масляна», який пройде 16-17 березня в Експоцентрі, ВДНГ.
Як готуєтеся до проведення
цього свята?

Готуємося дуже
серйозно.
Ектор приготує
свої ексклюзивні страви.
Одним
з таких буде млинцевий торт, начинка до якого готується виключно з 30-процентних
вершків, з використанням цукрової пудри, додаванням рому і хуантро.
Також на
свято запрошені учасники програми «МастерШеф».
Наприклад,
Ліза Глинська приготує величезну кількість млинців, які будуть розчинені на
мінеральній воді.
І
пекти вона їх буде на двох сковорідках.

А як можна навчитися пекти такі млинці, як Ектор і
Ліза?

Безпосередньо
побувавши на одному з майстер-класів, які відбуватимуться на фестивалі «Нова Масляна».
Крім
того, ми відзняли цілу серію кулінарних сюжетів для програми «Все буде добре»,
присвячених саме Масниці.
Вже
з 11 березня всі наші глядачі побачать, як готує млинці Ектор Хіменес-Браво, і
зможуть спробувати в домашніх умовах спекти їх за рецептом відомого кулінара.
Це
буде млинцевий сендвіч, рулет з млинців, а також млинцева запіканка, яку Ектор
подавав принцу Чарльзу під час його перебування в Канаді.

Rje7nXCCiGU

Дмитре, а ви святкували раніше Масницю?

Так, святкував і
не раз.
Я
родом з невеликого кримського міста – Армянськ, і там є така традиція.
У
нашому містечку є титановий завод, який завжди ініціює проведення цього свята.
Пам’ятаю,
коли мені було 6 років, я вперше побачив таке грандіозне святкування.
На
той момент, я жив зі старшим братом, а батьки були на заробітках у Москві.
Їсти
вдома не було чого, адже братові теж було лише дев’ять з половиною років, тому
перша моя Масляна запам’яталася мені як свято живота (сміється). Для мене це
було величезне щастя!

Яких традицій потрібно дотримувати на Масляну?

Найголовніше, щоб
на цьому святі було весело.
Зустрічати
Масляну бажано в колі друзів або зі своєю родиною.

А якщо ви бажаєте
приємно і весело провести зиму та зустріти весну з телеканалом СТБ, приходьте
16 і 17 березня на грандіозний Фестиваль для всієї родини – «Нова Масляна».
Свято
проходитиме на території Експоцентру (ВДНХ), по вул.
Академіка Глушкова, 1. Детальну
інформацію читайте, пройшовши за посиланням http://maslyana.stb.ua/

Юлія Жовнір