Худнемо з вуглеводами! Смачні страви на кожен день від Світлани Фус

Все буде добре

Експерт проекту «Все буде добре», дієтолог Світлана Фус поділилася рецептами страв , які не тільки допоможуть вам схуднути і тримати себе в тонусі , але також і припадуть до смаку кожному.
Сочевично-імбирний суп
У великій каструлі нагріваємо 2 ч. л. рослинної (краще оливкової) олії , додаємо нарізані кубиками 3 середні морквини та 1 середню цибулину, пасеруємо до м’якості. Потім додаємо 2 ч. л. очищеного і натертого на дрібній тертці імбиру і 1 ч. л . рубаного часнику, тушкуємо під кришкою 1 хвилину. Додаємо 1,5 ч. л. приправи каррі , сіль та перець за смаком і через півхвилинки розбавляємо 1 л нежирного курячого бульйону. Додаємо промиту та підсушену коричневу сочевицю (1 склянка) , доводимо до кипіння і варимо під кришкою на повільному вогні близько 25 хвилин , поки сочевиця не стане м’якою. Додаємо очищений від шкірки та нарізаний кубиками середнього розміру помідор та варимо під кришкою ще 5 хвилин. Подаємо гарячим.
Калорійність 100 г готової страви – 64 ккал.
Курка з квасолею та шпинатом
У каструлі нагріваємо 1 ст. л . оливкової олії, кладемо 1 крупно нарізану цибулину, пасеруємо 5 хвилин при постійному помішуванні. Потім додаємо 4 тертих зубчики часнику , 1 ч. л . сушеної трави чебрецю , а ще через хвилину – 2 банки консервованих бобів або білої квасолі та 4 очищених і розім’ятих виделкою консервованих томата. Розбавляємо отриману масу 2 склянками нежирного курячого бульйону, доводимо до кипіння та варимо, помішуючи, 5 хвилин на повільному вогні. Тепер кладемо в бульйон 3 склянки нарізаного шпинату та 2 склянки нарізаних кубиками курячих грудок-гриль без шкіри. Солимо й перчимо за смаком та тушкуємо ще 2 хвилини. Подаємо гарячим. Одна порція цієї страви здатна повністю задовольнити нашу добову потребу в білку та клітковині.
Калорійність 100 г готової страви – 46,4 ккал
Боби зі шпинатом та рисом
У розігріту в сковороді олію (1 ч.л.) Кладемо 3 нарізаних кубиками цибулини , 2 тертих зубчики часнику та 1 ч.л. дрібно натертого імбиру. Пасеруємо суміш на середньому вогні до золотистого кольору, потім розводимо чвертю склянки води та 2 ст.л. томатної пасти і тушкуємо 2-3 хвилини до уварювання рідини при постійному помішуванні. Додаємо 2 склянки крупно нарізаного шпинату, червоний мелений перець за смаком (в оригіналі – 1 ч.л.), 1/ 8 ч.л. солі та приблизно 440 г консервованого нуту (бобів). Варимо 5 хвилин на слабкому вогні. Подаємо з вареним розсипчастим рисом басматі, прикрасивши шматочками лимона.
Калорійність 100 г готової страви – 186,6 ккал.
Різотто з креветками та цукіні
У каструлю середнього розміру наливаємо 3,5 склянки пісного курячого бульйону та доводимо до кипіння. У глибокій сковороді нагріваємо 1 ст.л. рослинної олії, додаємо 1 нарізану півкільцями цукіні та 2 подрібнені середні цибулини. Тушкуємо, помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні, потім всипаємо склянку промитого ячменю чи перлової крупи. Тушкуємо 1 хвилину, весь час помішуючи. Розбавляємо масу половиною склянки киплячого бульйону, солимо за смаком та тушкуємо, поки рідина не вбереться. Додаємо ще півсклянки бульйону, тушкуємо – і так до тих пір, поки не використовується весь бульйон (приблизно 25-30 хвилин). Додаємо 200 г очищених креветок та тушкуємо ще 4 хвилини. В кінці додаємо 100 г тертого сиру, перець та злегка збризкуємо вершковим маслом.
Калорійність 100 г готової страви – 122,5 ккал.
Бананово-вівсяне печиво з шоколадом
Розігріваємо духовку до 350 ° С. Змішуємо в мисці склянку вівсяної муки, ¾ склянки геркулесових пластівців, ½ ч.л. розпушувача, 1 /3 ч.л. соди, ½ ч.л. солі та півсклянки цукру. В іншій мисці збиваємо третину склянки олії з ½ ч.л. ваніліну та третиною склянки нежирного молока. Сюди ж всипаємо , помішуючи, суху суміш, додаємо дрібно нарізану половинку стиглого банана, чверть склянки тертих волоських горіхів та третину склянки тертого шоколаду. На деко, вистелений промасленим папером для випічки, обережно викладаємо невеликими порціями підготовлену масу. Випікаємо близько 25 хвилин до приємного золотисто-коричневого кольору та даємо охолонути, не знімаючи з листа. Приємного апетиту!
Калорійність 100 г готової страви – 365,6 ккал.
Більше корисних порад ви зможете дізнатися в тележурналі «Все буде добре» з понеділка по четвер, о 16:00 на телеканалі СТБ.