РЕЦЕПТ: Човники з кабачків від Тетяни Литвинової

Все буде добре

Інгредієнти:

2 кабачки середнього розміру

Для лимонного сиропу:

лимон

вода – 200 мл

цукор – 4 ст л

Чебрець 1 гілочка

апельсин

Приготування:

Натерти цедру апельсина

Видавити сік ½ лимона і апельсина.

У сковороду з високим бортом наливаємо сік ½ лимона і 1 апельсина, 200 мл води, цукор і гілочку чебрецю.

Вичищаємо з кабачка середину і тушкуємо в сиропі протягом 5 хвилин під закритою кришкою.

Інгредієнти для плову в кабачках:

20 г кураги

1 склянка рису, відвареного до напівготовності

20 г родзинок

50 г коньяку

Прожарене гарбузове насіння – 50 г

Цукрова пудра 50 г

Вершкове масло 50 г

Приготування:

На розпечену сковороду кладемо вершкове масло розтоплюємо, додаємо приварений рис, помішуємо 5 хв.

Промиваємо родзинки, заливаємо коньяком, витримуємо 15 хвилин, дістаємо.

Подрібнюємо курагу.

Додаємо родзинки до рису з коньяком і порізану курагу, потім потроху додаємо сік від кабачків, поки рис не приготується (десь 10-15 хв).

Викладаємо рисову масу в кабачки, укладаємо на деко човники, на дно наливаємо залишки соку і закриваємо верх фольгою.

Запікаємо кабачки протягом 15 хвилин у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці.

На розпечену сковороду кладемо насіння гарбуза і помішуємо 5 хв, потім з ситечка посипаємо їх цукровою пудрою, карамелізуємо.

Дістаємо з духовки і перед подачею посипаємо насінням. Можемо прикрасити гілочкою чебрецю.