РЕЦЕПТ: Салат з персиком і моцарелою

Все буде добре

Інгредієнти:

Персики (не дуже м’які) – 2-3 шт.

Мигдаль смажений – 100 г

Листя салату Айсберг – 100-150 г

Цукрова пудра

Бальзамічний оцет – за смаком

Оливкова олія – за смаком

Мелений чорний перець – за смаком

Молоко – 4 л

Сіль – 10 г

Вода – 250 + 60 мл

Лимонна кислота – 7,5 м

Сичужний фермент (пепсин) -2 г

Для приготування домашньої моцарели вам знадобиться: молоко, сіль, вода, лимонна кислота і сичужний фермент-пепсин:

Лимонну кислоту розчинити в 60 мл води. Додати молоко і розмішати до однорідності. Нагріти до температури 33 С. Прибрати з вогню, додати склянку води, в якому розведений пепсин. Помішувати за годинниковою стрілкою. Накрити кришкою і залишити на 5 хвилин. Потім зняти кришку і прибрати рідку плівку. Зробити палички з маси і опускати в каструлю при температурі 40С. Витягнути з допомогою шумівки, сформувати кульки будь-якої величини, відправити в мікрохвильову піч на 1 хвилину або на водяну баню 2-3 секунди.

Приготування салату: персики Нарізати, вмочити в цукрову пудру. Обсмажити на оливковій олії по 2-3 хвилини з кожного боку. Змішати обсмажені скибочки персика з мигдалем, листям салату, сіллю і перцем за смаком. Заправити салат бальзамічним оцтом і додати шматочки домашньої моцарелли.