РЕЦЕПТ: Консервовані огірки від Алли Ковальчук

Все буде добре

Мариновані огірки з виноградом

Інгредієнти:
1. Огірки  ̶  700 г
2. Виноград кислих сортів – 100 г
3. Листя винограду –  2 шт.
4. Часник – 4 зуб.
5. Петрушка – 3 шт.
6. Корінь хрону – 40 г
7. Листя хрону – 1 шт.
8. Суцвіття кропу – 2 шт.
9. Перець чилі – 0,25 стручка
Для маринаду:
1. Вода з-під ошпарених огірків –  700 мл
2. Цукор – 2 ст. л .
3. Сіль – 1 ст. л .
4. Перець чорний горошок – 5 шт.
5. Перець духмяний горошок – 5 шт.
6. Лавровий лист – 3 шт.

Приготування:
1.  У попередньо вимиту і стерилізовану банку покласти листя винограду, хрону, суцвіття кропу, зелень петрушки.
2. Додати подрібнений корінь хрону, перець чилі та розрізані зубчики часнику.
3. Щільно закласти огірки в банку, заповнюючи просвіти виноградними ягодами.

4. Ошпарити двічі огірки і вилити ту ж рідину в каструлю. Всипати сіль, цукор, покласти лавровий лист, чорний та духмяний перець горошком.

5.Перемішати і прокип’ятити. Залити ошпарені огірки маринадом.
Мариновані огірки з червоною смородиною

Інгредієнти:
1. Огірки – 700 г
2. Червона смородина – 100 г
3. Листя смородини – 3 шт.
4. Листя вишні –  3 шт.
5. Часник –  2 зуб.
8. Суцвіття кропу – 1 шт.

Для маринаду:
1. Вода з-під ошпарених огірків – 700 мл
2. Сік червоної смородини – 200 мл
3. Цукор – 2 ст. л .
4. Сіль –  1 ст. л .
5. Перець чорний горошок – 5 шт.
6. Перець духмяний горошок – 5 шт.
7. Лавровий лист – 3 шт.

Приготування:
1. Закласти в банку листя смородини, вишні, суцвіття кропу, розрізаний часник, огірки та виноград. Двічі ошпарити.

2. Влити у воду з-під ошпарених огірків сік червоної смородини, додати сіль, цукор, лавровий лист , чорний та духмяний перець горошком.

3. Прокип’ятити та залити маринад у банку.

 

Мариновані огірки з томатною пастою та корицею

 

Інгредієнти:

1. Огірки – 700 г

2. Часник –  2 зуб.

3. Цибуля – 1 шт.

4. Суцвіття кропу – 1 шт.

5. Листя хрону –  1 шт.

 

Для маринаду:

1. Вода, з-під ошпарених огірків – 700 мл

2. Томатна паста –  300 мл

3. Цукор –  2 ст. л .

4. Сіль –  1 ст. л .

5. Перець чорний горошок – 5 шт.

6. Перець духмяний горошок – 5 шт.

7. Лавровий лист – 3 шт.

8. Кориця – 1 ч. л.

Приготування:

  1. На дно банки покласти розрізаний часник, листя хрону і суцвіття кропу.
  2. Цибулю, нарізану кільцями, закласти в банку разом з огірками та двічі ошпарити.
  3. У рідині з-під ошпарених огірків розбавити томатну пасту, всипати сіль, цукор, корицю, покласти лавровий лист, чорний та духмяний перець горошком. Прокип’ятити і залити в банку.
  4. Всі три банки огірків, накритих кришками, стерилізувати 15 хвилин. Дістати з окропу і закатати.