РЕЦЕПТ: Семифреддо з чорної смородини від Марини Шевченко

Все буде добре

Семифреддо – це відомий італійський десерт. У традиційному семифреддо начинкою є морозиво, а Марина Шевченко замість морозива пропонує використовувати мус з чорної смородини.

Інгредієнти

Мус:

250 р. смородини

100 р. цукрової пудри

10 р. желатину

100 мл води

Тісто:

300 р. тесту філо (дві половинки по 150 г)

200 мл топленого вершкового масла

100 р. цукрової пудри

Крем зі смородини:

200 р. чорної смородини

3 ст. л. цукрової пудри

30 р. цедри лимона

Приготування

Мус:

Желатин залити 100 мл води. Залишити на 10 хвилин.

Ягоди з цукром перетерти в блендері.

Додати желатин і збивати протягом 5-7 хвилин.

Нагріти масу на паровій бані, знову збити.

Вилити у форму, поставити в холодильник на 1-2 години.

Тісто:

Розігрійте духовку до 200 градусів.

Розкачайте тісто до тонкого стану.

Змастіть його розтопленим вершковим маслом за допомогою пензлика і присипте цукровою пудрою.

Згорніть навпіл.

Знову змастіть вершковим маслом і присипте цукровою пудрою. Складіть навпіл.

Повторіть процедуру в останній раз і виріжте 4 гуртка діаметром 6-7 див.

Те ж саме повторіть з другим листом тесту філо. Перекладіть гуртки-заготовки на деко і запікайте в духовці до рум’яного кольору – близько 15-20 хвилин.

Пюре зі смородини:

Половину ягід пюрируйте в блендері з цукровою пудрою і цедрою.

Десерт:

Дістати мус з формочки. На кружечок тіста викласти мус. По колу покласти цілі ягоди. Накрити тістечко другою половинкою тіста філо. Присипати цукровою пудрою.