PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як приготувати фуа-гра за 20 гривень

Все буде добре

Тетяна Литвинова впевнена: щоб порадувати сім’ю смачним делікатесом, можна не йти в дорогий ресторан, а приготувати страву вдома – буде не тільки дешево, але й смачно.

Інгредієнти для паштету фуа-гра:

300 г курячої печінки (замоченої в молоці)

2 головки цибулі ріпчастої

2 ст. л. топленого курячого жиру

0,5 склянки білого сухого вина

100 г вершкового масла

зелень подрібненого чебрецю

сіль, суміш перців

молоко для замочування печінки

свіжий багет

печериці великі 6-8 шт

часник

оливкова олія

Приготування:

Очистити і замочити печінку в молоці. Нарізати і обсмажити у вершковому маслі 3-6 хвилин. Печінку вийняти з олії та охолодити. Цибулю дрібно нарубати і обсмажити до золотистого кольору, влити сухе біле вино. Тушкувати цибулю на сковороді, поки соус не випарується.

Печінку, цибулю і чебрець збити в блендері. Посолити і поперчити. Дрібними слайсами нарізати гриби, обсмажити в оливковій олії з часником. Викласти на дно і стінки форми харчову плівку, а по всій її поверхні тонким шаром – гриби. Заповнити форму паштетом.

Накрити фольгою і охолодити. Багет нарізати тонкими слайсами і підсушити у духовці до золотистого кольору. Подавати фуа-гра з грінками.