РЕЦЕПТ: Човники з тунцем від Сергія Калініна

Все буде добре

Зовсім скоро Новий рік, а ви ще не знаєте, що б такого приготувати, щоб здивувати свою сім’ю? Сергій Калінін поділився рецептом човників з тунцем…

Інгредієнти:

Листкове тісто
Вершки – 200 мл
Рікотта – 100 г
Тунець консервований в олії – 200 г
Яєчний жовток – 1 шт.
Сіль
Чорний перець

Приготування:

Викладаємо попередньо розрізане на потрібні шматочки тісто в змащені маслом формочки. Наповніть формочки з тістом бобами, складіть всі формочки на лист для випічки і відправте вже в прогріту до 200 градусів піч на 10-15 хвилин, поки кошики не придбають золотистий відтінок. Дістаньте ці хрусткі кошики з печі і залиште охолоджуватися. Потім видаліть боби і випікайте кошики ще кілька хвилин, поки вони не придбають суцільний білий колір.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Мус з авокадо від Сергія Калиніна

Для начинки. Складіть тунець, попередньо зцідивши з нього масло, в міксер, додайте рікотта, яєчний жовток, сіль і мелений перець. Потім змішайте все і перекладіть суміш з тунця в миску. Збийте вершки в густу піну і акуратно підмішайте до суміші з тунця, щоб не випустити повітря. Поставьте мус в холодильник мінімум на годину. Перекладіть мус в кондитерський мішок з отвором у формі зірки і розкладіть по лодочкам.