PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

РЕЦЕПТ: Тарталетки з креветками від Тетяни Литвинової

Все буде добре
Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати до новорічного столу легкі тарталетки з креветками…

Інгредієнти для основи:

Житнє борошно – 100 г
Холодна вода – 40 г
Оливкова олія – 3 ст. л.
Щіпка солі

Приготування:

Борошно просіваємо разом з сіллю.
Додаємо воду, масло і замішуємо однорідне пластичне тісто.
Поділяємо його на шість невеликих кульок.
Розкачуємо кожну кульку і викладаємо у змащену маслом форму-тарталетку.
Акуратно утрамбовуємо і робимо бортики.
Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 10 хвилин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як приготувати тарталетки з червоною рибою?

Інгредієнти для начинки:

креветки – 12 шт.
пармезан – 100 г
помідори черрі – 100 г
часник – 1 зубчик
свіжий базилік – 50 г
оливкова олія – 2 ст. л.+1

Приготування:

Підсмажуємо креветки з часником.
Подрібнюємо в блендері пармезан, часник і листя базиліка разом з оливковою олією.
Заповнюємо тарталетки-основи масою, потім в кожну кладемо по половинці черрі і дві креветки.
Запікаємо близько 10 хвилин, поки креветки не стануть розовими.