РЕЦЕПТ: Жульєн від Тетяни Литвинової

Все буде добре

Жюльєн – вишукана французька страва, яку триста років тому готували тільки для королівських сімей. У монарха Франції Карла X був навіть окремий кухар, який готував йому тільки жульєни. Сьогодні це популярна страва в усьому світі. А для Бреда Пітта жульєн став улюбленою їжею після зйомок. Ще він часто готує цю страву вдома, тому що це єдине страва, яке люблять усі шестеро дітей актора і його дружина – Анжеліна Джолі.

Інгредієнти:

Для приготування жульєна в кошиках з листкового тесту нам знадобиться: куряче філе, цибуля, гриби-печериці (200 г), вершкове масло (450 г), вершки (150 г), сир (80 г), готове листкове тісто, сіль і перець за смаком.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сирні кошики від Сергія Калініна

Приготування:

Цибулю дрібно нарізати, підсмажити на сковороді хвилини три, додати дрібно нарізані гриби, посолити і поперчити за смаком. Влити сухе біле вино, дати йому випаруватись, додати вершки і залишити тушкуватися на 5-7 хвилин. Куряче фіде розрізати на невеликі шматочки, з’єднати гриби з куркою, при необхідності досолити. Готове листкове тісто розрізати на квадрати, формочки змастити і тісто викласти у формочки, злегка придавивши дно. Духовку розігріти до 200 градусів. У формочки з тістом викласти жульєн, рясно посипати сиром і відправити в духовку на 25 хвилин.