Утка в тесте с черносливом от Лилии Ребрик

Все буде добре

День всіх закоханих – свято, коли представники всіх статей намагаються здивувати один одного! А чим же ще радувати чоловіків, як не смачною їжею, приготованою руками коханої жінки? Кращою стравою для святкового столу стане качка – переконані телеведуча, зіркова матуся і любляча дружина Лілія Ребрик і її чоловік, відомий танцюрист Андрій Дикий.

Інгредієнти:

Качка – 2,5 кг

Чорнослив – 200 г

Лікер – 200 мл

Сіль – 1 ч. л.

Суміш перців – 1 ч. л.

Листове тісто – 0,5 кг

Кунжут – 1 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишукане французьке фрікасе від Ольги Мартиновської.

Приготування:

Качку укласти на обробну дошку черевцем вниз і зробити глибокий надріз по спинці (до кістки). Поступово, зберігаючи в цілісності шкіру, вивільнити скелет качки.

Зрізати частина жиру і розтопити, надрізати пластами м’ясо з грудки і розподілити по всій поверхні качиної тушки.

Посолити, поперчити, прикрити плівкою і залишити приблизно на 40 хвилин. Відмоченний чорнослив подрібнити в блендері.

Потім розкласти качку на дошку, накрити харчовою плівкою і відбити молоточком. Викласти подрібнений чорнослив на качку.

Скрутити рулет, починаючи з вузького боку. Загорнути рулетом в харчову плівку. Відварити протягом 20 хвилин.

Перекласти готовий рулет на тарілку, звільнити від плівки. Остудити.

Розкачати тісто в прямокутник. Укласти по центру прямокутника рулет з качки.

Зверху і знизу прямокутника залишити вільне місце (приблизно 4-5 см), з боків – по 10 сантиметрів.

Бічні частини тесту нарізати по діагоналі по відношенню до рулету на смужки шириною близько 1 сантиметра. Випікати при 180 градусів до рум’яної скоринки.