Булочки-поповери від кулінара Тетяни Литвинової

Все буде добре

Ваша дитина соромиться брати в школу судочки з їжею, а гроші, які ви даєте, витрачає на чіпси або цукерки? Кулінар Таня Литвинова знає, як приготувати корисний і ситний перекус в школу, завдяки якому її син став повноцінно харчуватися в школі – булочки-поповери, яким дитина захоче похвалитися перед друзями і з задоволенням з’їсть.

Інгредієнти для тіста:

Яйця – 2 шт.

Вершкове масло – 1 ст. л.

Молоко – 1 ст.

Борошно – 1 ст.

Сіль – щіпка

Інгредієнти для м’ясної начинки:

Куряче філе – 100 г

Гриби – 100 г

Цибуля – 1 шт.

Сметана – 3 ст. л.

Інгредієнти для солодкої начинки:

Сир – 100 г

Банан – 1 шт.

Сметана – 3 ст. л.

Ванільний цукор – на кінчику ножа

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зігріваючий сирний десерт від Тетяни Литвинової.

Приготування:

Яйця збити з сіллю, додати молоко і масло, потім додати борошно. Ретельно премішати. Формочки змастити маслом, присипати борошном і заповнити тістом на половину.

Випікати при температурі 230 градусів до того моменту, поки булочки не піднімуться. Приблизно 15 хвилин. Потім знизити температуру до 160 градусів і випікати ще 15 хвилин.

Дістати булочки з духовки, охолодити. Зробити в кожній булочці невеликий надріз, і начинити. Можна подавати з чаєм або кавою, або взяти з собою в школу або на роботу.

Для м’ясної начинки нарізане куряче філе і гриби обсмажити на олії зі сметаною.

Для солодкої начинки сир з бананом і сметаною перебити в блендері, додати ванільний цукор, перемішати.