PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Дієтичний гороховий сир від переможниці «Зважені та щасливі» Юлі Фоміної

Все буде добре

Дієтичний гороховий сир – це знахідка для людей, які стежать за своєю фігурою. А головне, за смаком його практично нічим не відрізниш від звичного нам магазинного твердого сиру. Рецептом цього делікатесного твердого сиру поділилася переможниця 4 сезону проекту «Зважені та щасливі» Юлія Фоміна.

Інгредієнти для закваски:

Вівсяні пластівці  500 г

Чорний житній хліб

Кип’ячена вода  1,5 л

Інгредієнти для сиру:

Горохове борошно  1 ст.

Вівсяна закваска  0,5 ст.

Рослинна олія  ​​0,5 ст.

Вода холодна  4 ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чізкейк без випічки від Лізи Глинської.

Приготування вівсяної закваски:

Залийте вівсяні пластівці кип’яченою водою, додайте чорний житній хліб. Залишаємо на зброджування на 2-3 дні при кімнатній температурі. Процідіть через металеве сито. Відстоюйте рідину в холодильнику протягом півгодини. Злийте прозору рідину розташовану вгорі.

Приготування сиру:

Змішати горохове борошно з водою і довести до кипіння. Далі зменшити температуру до мінімуму, і варити 35-40 хвилин, часто помішуючи. Через 15 хвилин після закипання, посолити.

За 5-10 хвилин до закінчення приготування сирної горохової маси, додати рослинне масло. В остиглу суміш додати вівсяну закваску, добре розмішати.

Помістити сир у форми. Зберігати при кімнатній температурі 2-5 діб. Коли сир готовий, зберігати в холодильнику.