Дієтичні вареники з гарбуза від учасника «МастерШеф» Данила Панова

Все буде добре

Всім відомі корисні властивості гарбуза, а також те, що він – низькокалорійний! Але не кожен може приготувати по-справжньому смачну страву з цього продукту. А учасник 3 сезону «МайстерШеф» Данила Панов стверджує, що з гарбуза можна приготувати навіть вареники, при чому шалено корисні!

Інгредієнти для тіста:

Очищена гарбуз – 300 г

Борошно – 350 г

Яйце – 1 шт.

Куркума – щіпка

Вершкове масло – 50 г

Сир – 300 г

Ізюм – 1 ст.

Сіль – за смаком

Яблука – 2 шт.

Цукор – 100 г

Рослинна олія – ​​2 ст. л.

Кориця

Інгредієнти для соусу:

Молоко – 500 мл

Цукор – 50 г

Жовтки – 5 шт.

Ванільний цукор – 1 пакетик

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кольорові вареники.

 

Приготування тіста:

Відварити гарбуз, дати їй охолонути, після чого подрібнити до стану пюре, додати куркуму, сіль. Додати борошно, яйце, м’яке вершкове масло. Замісити тісто. Дати йому «відпочити» 20 хвилин.

Розтопити цукрову пудру у воді, додати рослинне масло і зробити карамель. Очищені яблука згасити протягом хвилини в карамелі, додати родзинки, залишок пудри і корицю. Змішати яблука і родзинки з сиром. Виліпити вареники. Відварити їх в злегка підсоленій воді.

Приготування соусу:

Додати в сотейник з молоком ванільний цукор. Дати закипіти, зняти з плити і трохи охолодити. Жовтки збити за допомогою міксера з цукром в кремоподібну масу.

Процідити молоко, влити його в жовтково-цукрову масу і варити на повільному вогні, помішуючи вінцем, поки маса не загусне. Подавати з варениками.