Овочеві тефтелі з горіхами від учасника «Зважені та щасливі» Олега Ожеледа

Все буде добре

Хочете схуднути, але при цьому смачно і ситно харчуватися? Учасник проекту «Зважені та щасливі» Олег Ожеледа знає, як це зробити! Він навчить вас готувати неймовірно смачні і дієтичні овочеві тефтелі в горіховій паніровці.

Інгредієнти для тефтелі:

Броколі альденте – 1 невелика головка

Морква – 1 шт.

Цвітна капуста альденте – 1 невелика головка

Яйця – 3 шт.

Горохова борошно – 1 склянка

Сухі трави (базилік, орегано, кріп) – 1 ст. л.

Сіль і перець – за смаком

Інгредієнти для соусу:

Гірчиця – 2 ст. л.

Мед – 4 ст. л.

Свіжовичавлений сік лимона – 2 ст. л.

Оливкова олія – ​​4 ст. л.

Подрібнений імбир – 1-2 ч. л. (або два зубчики часнику)

Щіпка солі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтичний гороховий сир від переможниці «Зважені та щасливі» Юлі Фоміної.

Приготування:

Броколі і цвітну капусту подрібнити. Опустити на хвилину в киплячу воду, потім занурити в холодну. Моркву натерти на крупній тертці. Яйця збити.

Змішати броколі, цвітну капусту, моркву. Ввести в овочеву суміш горохову муку, збиті яйця, сухі трави, сіль і перець за смаком. Все перемішати до однорідності.

Сформувати невеликі кульки. Викласти їх на деко на пергамент, змащений олією. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

Для соусу змішати гірчицю, мед, сік лимона, оливкову олію, подрібнений імбир. Приправити сіллю. І залишити на годину настоятися. Готові овочеві тефтелі занурити в соус, а потім обваляти в горіховій паніровці.