Круп’яник рисовый с сыром и карри от Аллы Ковальчук

Все буде добре

Вашим рідним набридла рисова каша? А ось український богатир Сергій Конюшок її обожнює! Це тому що бабуся з дитинства готувала йому з рису круп’яник! Як приготувати цю старовинну страву, вас навчить кулінар Аллочка Ковальчук.

Інгредієнти:

Зварений рис – 220 г

Вершки нежирні  2 ст. л.

Часник  5 г

Цибуля ріпчата  35 г

Яйця  2 шт.

Томатна паста  1 ст. л.

Сир твердих сортів  75 г

Масло вершкове  20 г

Олія соняшникова  35 мл

Зелень кропу  25 г

Сіль  1/3 ч. л.

Карі  1 ч. л.

Чорний мелений перець

В’ялені помідори черрі для презентації

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грецький салат «Афіни» від кулінара Вінченцо Барби.

Приготування:

Рис залити овочевим бульйоном і зварити. Цибулю і часник подрібнити, викласти на сковороду і пасерувати в олії. Влити вершки, томатну пасту, всипати карі, сіль, перець, рис. Все перемішати і підсмажити протягом 2 хвилин. Готову кашу зняти з плити і дати постояти 15 хвилин.

Рисову кашу перекласти в змащену вершковим маслом форму і залити яйцями, посипати тертим сиром, викласти зверху помідори і запікати в духовці при температурі 220° С протягом 20 хвилин.

Готовий крупеник розрізати на рівномірні шматки, посипати зеленню.