Пиріжки з калиною і гарбузом, що не черствіють

Все буде добре

Найкраще зрозуміти культуру народу допомагають його кулінарні традиції! Кулінар Ектор Хіменес-Браво, який об’їздив півсвіту і знає тисячі різноманітних рецептів, вперше відправився в подорож по Україні, щоб зібрати кращі рецепти великодніх страв! І саме в маленькому хутірці на Полтавщині у бабусі Дусі він дізнався секрет неймовірних пиріжків з калиною, що не черствіють.

Інгредієнти:

Молоко – 550 мл

Дріжджі – 100 г

Цукор – 150 г

Сметана 15% – 100 мл

Яйця – 1 шт.

Крохмаль – 1 ч. л.

Сіль – 20 г

Вершкове масло – 100 г

Борошно – 0,5 кг

Кетяги калини – 1 кг

Зерна калини – 1 кг

Гарбуз солодка – 1 кг

Відварена квасоля – 0,5 кг

Сіль

Перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житні булочки для схуднення від Тетяни Литвинової.

Приготування пиріжків:

У миску налити 200 мл теплого молока, 100 г дріжджів і 50 г цукру. Відставити суміш на 5 хвилин, щоб спінився.

У підготовлену суміш додати 300 мл молока, 100 г цукру і трохи борошна. Перемішати і поставити суміш на 1 годину побродити.

Розвести крохмаль – 1 ч. л. крохмалю в 1 ст. л. води. У суміш додати сметану, сіль, жовток, розведений крохмаль, олія і борошно. Вимісити тісто.

Щоб тісто підійшло, поставити в тепле місце на 1 годину (воно має збільшитися в об’ємі в 2 рази) і накрити рушником.

Приготування солодкої начинки:

Кетяги калини помити і відокремити зерна. У сковорідку налити трохи води і опустити туди зерна калини. Гасити в печі або духовці. Відцідити зерна калини і пропустити через марлю, щоб відокремити м’якоть.

Гарбуз помити і очистити від шкірки. Перетирати гарбуз на дрібну тертку. Смажити гарбуз на соняшниковій олії. Коли гарбуз підрум’яниться, додати в сковороду м’якоть калини і тримати на вогні, поки суміш не загусне.

Приготування солоної начинки:

Відварити квасолю, розім’яти її до пюре і додати в неї м’якоть калини. Далі обсмажити на вогні цибулю і, коли він підрум’яниться, додати в сковорідку суміш з квасолі і калини. Посолити, поперчити.