Рибний пиріг «Сонце»

Все буде добре

Кулінар Ектор Хіменес-Браво привіз з Одеси рецепт унікального пирога! Щоб його добути, йому довелося помирити тещу і свекруху, які ніяк не могли визначитися, чий пиріг краще. Зрештою, вони об’єднали два рецепти, і вийшла неповторна страва! Приготуйте його і самі переконаєтесь!

Інгредієнти для тіста:

Вершкове масло – 200 г

Борошно – 2 склянки

Цукор – 1\2 склянки

Цукор – 1 ч. л.

Сіль – 1 \ 4 ч. л.

Молоко – 1 упаковка

Холодна вода

Морквина – 2 шт.

Соєвий соус – 1 ст. л.

Морська сіль (крупного помелу) – 1 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

Минтай (очищений) – 300 г

Зелена цибуля – 6-7 шт.

Кріп свіжий – 1\2 пучка

Яйце куряче – 2 шт.

Перець горошком – 1 упаковка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибний борщ з білими грибами.

Приготування:

Просіяти борошно кілька разів, щоб наситити її киснем, і тісто вийшло пишним. Додати до борошна охолоджене вершкове масло. Порубати ножем борошно з маслом.

У воду покласти цукор, сіль і розмішати до повного розчинення. Щоб тісто було еластичним, вода повинна бути холодною.

Щоб поліпшити смак тіста, додавати молоко і воду в рівних пропорціях (50/50). У рубану борошно з маслом влити холодну воду і молоко (50/50) і швидко замісити тісто. Тісто накрити вологою серветкою або рушником і поставити в холодне місце на 2-3 години.

Розкачати тісто 4 рази, складаючи кожен шар в 3-4 рази. При розкатці не виходити за краї, щоб не порушувати структуру шарів. При цьому на качалку потрібно надавати рівномірний тиск. Після кожної розкатки тісто покласти в холодильник на 30 хвилин.

Зварити рибу і яйця. Нарізати зелень. Запікати рибу з морквою і цибулею. Рибу і яйця дрібно нарізати, перемішати з зеленню.

З розкачаного листкового тіста вирізати 2 кола. Одне коло помістити на середину дека і гіркою викласти у нього начинку. Зверху покласти другий круг тіста і з’єднати з першим.

Вирізати з тіста промінчики сонця і, злегка змочивши їх водою, прикріпити до пирога. Зверху потрібно злегка змастити тісто яєчним білком.

Проколоти тісто виделкою. Зверху можна посипати пиріг морською сіллю крупного помелу. Викласти на деко пергаментний папір. Випікати листкове тісто при температурі 230С 25 хвилин.