Салат з сочевиці і буряка від ведучої Даші Трегубової

Все буде добре

Постійно відчуваєте втому, млявість і запаморочення? Можливо, у вас знижений рівень гемоглобіну в крові! Як його підвищити за допомогою дуже смачного і легкого салату – знає актриса і телеведуча Даша Трєгубова!

Інгредієнти для салату:

Сочевиця (червона) – 150 г

Сир – 100 г

Олія оливкова – 3 ст. л.

Цибуля червона – 1 шт.

Карі – 1 ч. л.

Перець червоний мелений – за смаком

Сіль – за смаком

Інгредієнти для карамелізації буряка:

Буряк відварний – 1 шт.

Чебрець – 4 гілочки

Розмарин – 1 гілочка

Цукор – 2 ст. л.

Чорний мелений перець – 1 ч. л.

Сік лимона – 1 ст. л.

Інгредієнти для заправки:

Оливкова олія – ​​3 ст. л.

Мед (рідкий) – 1 ч. л.

Дижонська гірчиця – 1 ч. л.

Сік лимона – 1 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гострий суп зі сочевиці від Вінценцо Барба.

Приготування:

Сочевицю відварити з карі та сіллю. Очищений буряк почистити, нарізати тонкими смужками, залити водою. Додати цукор, чебрець, розмарин, лимонний сік.

Потім відправити його в сковороду. Довести до кипіння і варити на середньому вогні, поки не випариться рідина, і буряк не покриється глазур’ю. Посолити і вийняти розмарин.

Карамелізований буряк викласти на деко з пергаментом і запікати в духовці протягом 10 хвилин при температурі 170 градусів.

Цибулю обсмажити в оливковій олії, приправивши її перцем і сіллю.

Для заправки змішати оливкову олію, мед, лимонний сік і гірчицю.

Цибулю змішати з чечевицею, зверху викласти карамелізований буряк, потім – сир. Полити салат заправкою.