PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Картопляний кропкакор під журавлиним соусом від Кості Грубича

Все буде добре
Ламаєте голову – що б приготувати з улюбленної, але такої набридлої картоплі? Експерт «Все буде добре» Костянтин Грубич поділиться фірмовим рецептом страви з картоплі, яка замінить повноцінний обід. Кропкакор під журавлинним соусом буде набагато кориснішим, ніж зрази і смачнішим, ніж звичайне пюре!
Інгредієнти для картопляного тіста:
Картопля  1,5 кг
Яєчний жовток 1 шт.
Сир  100 г
Борошно  150 г
Куркума
Інгредієнти для начинки:
Свинячий фарш 200 г
Цибуля  1 шт.
Масло рослинне для обсмажування  30 мл
Сіль, перець
Зелень рубана  для презентації
Інгредієнти для журавлинного соусу:
Журавлина  1 ст.
Вода  1/3 ст.
Цукор  2 ст. л.

Приготування:
Картоплю відварити в шкірці, очистити і подрібнити, поки вона гаряча. Додати жовток, сир і борошно, замісити картопляне тісто. М’ясо і цибулю обсмажити на олії, посолити і поперчити.
З картоплі скатати кульки, зробити поглиблення, покласти всередину начинку, защипнути. Відварювати кропкакори в киплячій підсоленій воді 15 хвилин.
Журавлину перетерти через сито, додати цукор. У сотейник налити воду. Додати журавлину з цукром. Помішуючи, довести до кипіння. Варити 10 хвилин.
Викласти на блюдо кропкакори, прикрасити рубаною зеленню. Подавати з журавлинним соусом.