Авокадо з сіллю і смажені мурахи! Подорож Колумбією триває

Все буде добре

Вперше за довгі роки Ектор Хіменес-Браво вирішив відсвяткувати день народження на своїй Батьківщині – в Колумбії! Але перед святкуванням Ектор не упустив можливості, щоб показати своїй дівчині Ані всі принади колумбійського ринку. Вона спробувала величезне авокадо з сіллю, банан, який не можна їсти сирим, стиглий зелений помідор і мурашок, яких їдять замість попкорну! Дізнайтеся, які ще сюрпризи чекають на Ектора і Аню в Букараманзі.

Щоб підготувати святковий обід для всієї родини Ектор, його мама і Аня вирушили на звичайний колумбійський ринок. Як виявилося, це одне з найбільш визначних місць в Колумбії, оскільки там можна відшукати такі фрукти і овочі, які українці навіть не могли б собі уявити!

Для колумбійців найбуденнішим фруктом вважається гігантське авокадо  гуанавана. Воно може досягати 4,5 кілограмів і більше! Але найдивніше те, що колумбійці настільки екстремальні, що їдять його, приправленим сіллю! Серцевина ж цього фрукта схожа на вологу тканину, тому в Колумбії прийнято робити сік з авокадо.

авокадо эктор

А ще дуже популярний фрукт в Колумбії фісаліс. В Україні цю рослину вирощують на клумбах як декоративну, а не як їстівний фрукт. Ектор показав Ані й особливий сорт банана  плантейн. Колумбійці його ніколи не їдять сирим, а тільки після термічної обробки. Наприклад, з нього роблять чіпси або суп!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Знайомство мами Ектора з його дівчиною Анею. Колумбія: частина 1.

Ще однією визначною пам’яткою колумбійського ринку стали зелені помідори! На перший погляд може здатися, що вони  недоспілі, але насправді вони мають приголомшливий смак! Колумбійські огірки також відзначилися своєю оригінальністю: величезні овочі всередині абсолютно порожні! Якщо прибрати з огірка насіння, то його можна начинити м’ясом та рисом по аналогії з фаршированим перцем.

Виявляється, для кожного колумбійця дуже важливо подружитися з місцевими м’ясником. Адже м’ясо є одним з головних продуктів на святковому столі. Але в Колумбії не шукають простих шляхів! Наприклад, вони готують десерти зі свинячих ратиць. А ще вони встають дуже рано і поспішають на ринок, що купити яловичий хвіст! Це справжній делікатес! Крім того, колумбійці пробують сирі кишки на смак, щоб перевірити, чи якісні вони. Вони готують страви з усіх можливих частин  навіть з щік і губ.

день рождения эктора

Дивіться більше про подорожі Ектора та Ані, і ви дізнаєтеся все про життя й традиції жителів Колумбії! І про те, через які випробування довелося пройти парі в країні, яка кардинально відрізняється від України.