Сирний пиріг без випікання від Тетяни Литвинової

Все буде добре

Крім того, що сирний пиріг з малиною від Тетяни Литвинової не потрібно випікати, він ще і дуже швидко готується. На все піде не більше 10 хвилин. Час знадобиться лише на те, щоб пиріг настоявся в холодильнику.

Для коржа необхідно:

вівсяне печиво – 500 г

вершкове масло – 150-200 г

стандартна роз’ємна форма для випікання

Для сирного прошарку:

домашній сир – 450-500 г

ягоди малини – 300 г

ванільний цукор – 10 г

цукровий пісок – 125 г

сметана – 200 г (залежить від сухості сиру: чим вологіше сир, тим менше сметани)

желатин швидкорозчинний – 20 г

Для верхнього шару з желе:

пачка желе малинового

вода

ягоди малини для прикраси

Приготування:

Печиво розкришити. Потім змішати його з розм’якшеним вершковим маслом. Роз’ємну форму змастити маслом. Далі викласти отриману суміш. Потім залити желатин водою і залишити набухати. Сир викласти в кухонну машину, збити до однорідності. Додати цукор, ванільний цукор, сметану і ягоди. Частину ягід залишити для прикраси. Збити до однорідної маси. Желатин розтопити на водяній бані до рідкого стану. Потім обережно влити желатин в сирну масу і перемішати. Залити нею зверху корж з печива. Викласти шар малини, потім знову залити суміш і викласти ягоди. Поставити сирний пиріг в холодильник. Далі розчинити пачку желе у воді. Обережно вилити частину желе і поставити в морозильну камеру, щоб схопилося. Потім заливаємо решту желе і ставимо в холодильник до повного охолодження.