Десерт Сент-Оноре від учасниці «МастерШеф-4» Вікторії Кушнір

Все буде добре

Один з найкращих кулінарів світу – Ектор Хіменес-Браво надав ще одну можливість  учасниці четвертого сезону шоу «МастерШеф» Вікторії Кушнір приготувати десерт, через який вона була змушена покинути проект! Дівчина знову приготувала Сент-Оноре, та довела, що навчилася робити його на вищому рівні!

Інгредієнти для пісочного тіста:

Борошно – 250 г.

Масло – 150 г.

Цукор – 75 г.

Яйце – 1 шт.

Інгредієнти для заварного тіста:

Вода – 150 мл.

Вершкове масло – 50 г.

Сіль – щіпку

Борошно – 150 г.

Яйця – 3 шт.

Інгредієнти для ванільного крему:

Молоко – 300 мл.

Ванільний цукор – 1 ч. л.

Цукор – 210 г.

Жовток – 3 шт.

Крохмаль – 30 г.

Білок – 4 шт.

Інгредієнти для глазурі:

Цукор – 150 г.

Вода – 50 г.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт французького десерту з пелюстакми троянди

Приготування:

З вершкового масла, борошна, яєць і цукру готуємо пісочне тісто. Кладемо його у холодильник на півгодини.

Готуємо заварне тісто. Ставимо каструлю на вогонь і, безперервно помішуючи, додаємо воду, олію, борошно, сіль, яйця.

Дістаємо пісочне тісто з холодильника і викатуємо з нього рівний корж – 27 см в діаметрі.

Випікаємо корж при температурі 220 ° С протягом 15 хвилин до появи хрусткої світло-коричневої скоринки.

З заварного тіста формуємо невеликі профітролі. Випікаємо профітролі в, попередньо нагрітій, до температури 220 ° С, духовці протягом 10 хвилин.

З молока, цукру, жовтків, крохмалю, ванільного цукру і збитих з цукром білків готуємо густий ванільний крем!

З води та цукру варимо темну карамель. Наповнюємо основу торта ванільним кремом. Прикрашаємо десерт профітролі з карамеллю.