Мариновані гриби у вині від Алли Ковальчук

Все буде добре

Хочете пригостити своїх гостей ідеальними грибами? Неперевершений кулінар Алла Ковальчук розкриє 5 секретів, завдяки яким ваші грибочки будуть вдвічі дешевшими, ніж в магазині і втричі смачнішими!

Інгредієнти:

Гриби білі – 500 г

Сухе вино – 1/2 ст.

Лимон – 1 шт.

Часник – 2 зубч.

Чорний перець горошком – 2 шт.

Гвоздика – 2 шт.

Сіль – 2 ч. л.

Цукор – 2 ст. л.

Оцет – 2 ст. л.

Листя дуба або вишні – 2 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибний борщ з білими грибами.

Приготування:

Гриби почистити, промити у воді з оцтом. Нарізати. Опустити гриби в киплячу воду на 10 хвилин, додати в каструлю оцет і сіль.

Розігріти вино з водою, щоб випарувався алкоголь. Додати в маринад часник, сіль, цукор, гвоздику, перець горошком, листя вишні або дуба, лимонний сік.

Проварити гриби в маринаді протягом 10 хвилин. Перекласти гриби в стерилізовані банки, залити маринадом.