Закарпатські пляцки від Ектора Хіменес-Браво та бабусі Дусі

Все буде добре

Напередодні свята Маковея саме час приготувати що-небудь традиційно українське! Колумбієць з українською душею Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати закарпатську страву пляцки. А рецепт він вивідав у бабусі Дусі під час подорожі Україною!

Інгредієнти для тіста:

Борошно пшеничне – 1 ст.

Борошно цільнозернове – 1 ст.

Цукрова пудра – 100 г

Кориця – 1 ч. л.

Розпушувач – 1,5 ч. л.

Олія оливкова – 3 ст. л.

Гарбузове пюре – 200 г

Молоко – 200 мл

Інгредієнти для крему:

Цукрова пудра – 250 г

Сметана – 400 мл.

Желатин – 1 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиційний масляничний суп Калья від Алли Ковальчук.

Приготування тіста:

З’єднати 2 види борошна, цукрову пудру, корицю і розпушувач. У суміш додати оливкове масло, гарбузове пюре і молоко.

Все ретельно перемішати і помістити в середню форму з пергаментом. Запікати в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Приготування крему:

Сметану збити з цукровою пудрою. Додати в суміш гарбузове пюре і розведений желатин.

Випечений корж викласти на форму, охолодити і змастити кремом. Дати настоятися 1 годину.

Перед подачею прикрасити закарпатські пляцки горіхами.