Виноградний оцет від Алли Ковальчук

Все буде добре

Винний оцет в магазині коштує від 60 гривень. А улюблений кулінар Алла Ковальчук знає, як приготувати літр оцту, який обійдеться вам дешевше, ніж 200 мілілітрів магазинного!

Інгредієнти:

Виноград – 3 кг

Вода – 250 мл

Цукор – 200 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кисло-солодкі консервовані помідори з виноградом.

Приготування:

Виноград потрібно вичавити, для цього можна використовувати соковижималку. Для тих, у кого її немає: через марлю вичавіть виноградний сік в судину.

Після вичавки 3 кг винограду ми отримаємо 1 кг макухи. Змішуємо його з соком. Це ми робимо для того, щоб виноград краще бродив.

Розміщуємо суміш в 3-х літрову банку, додаємо цукор і заливаємо кип’яченою водою кімнатної температури.

Закриваємо банку марлею, обтягуємо гумкою, щоб вийшло все повітря. Ставимо на 4 місяці в тепле місце для бродіння.

З часом, рідина повинна стати світліша. Через чотири місяці суміш необхідно процідити і розлити в скляні пляшки або банки.