Короп по-сичуаньськи від кулінара Сергія Калініна

Все буде добре

Ви навіть не беретеся за приготування коропа через вічну проблему – безліч маленьких кісточок? Але кулінарний експерт Сергій Калінін знає найкращий спосіб впоратися з нею – приготувати короп по-сичуаньськи, з якого не доведеться діставати кісточки!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Короп  1 шт.

Соєвий соус  1-2 ст. л.

Часник  3 зубчики

Імбир свіжий  30 г

Перець чилі 1 шт.

Яблучний оцет  0,5-1 ст. л.

Помідори, консервовані у власному соку 2-3 шт.

Олія  ​​0,5 склянки

Пучок петрушки

Пучок зеленої цибулі

Крохмаль кукурудзяний  2 ст. л.

Цукор  1 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Согревающая варенуха от Аллы Ковальчук

Приготування:

Зробити на тушці коропа неглибокі косі надрізи. Зробити маринад з соєвого соусу, солі, цукру та перцю, маринувати 30 хвилин.

Просушити паперовим рушником. Обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки у великій кількості рослинного масла.

Приготувати соус з дрібно нарізаного часнику, зеленої цибулі, петрушки, кінзи, свіжого імбиру, пюрованих помідорів, консервованих у власному соку, перцю чилі, цукру, яблучного оцту, води і рослинного масла.

Протушкувати рибу в соусі. Потім вийняти готового коропа. Додати в соус кукурудзяний крохмаль. Довести до загустіння.

Подавати соус разом з коропом. Посипати зеленою цибулею.