Ростбіф з томленими томатами і часником від Сергія Калініна

Все буде добре

Ви теж шоковані нинішніми цінами на м’ясні продукти? А кулінарний експерт Сергій Калінін знає, як удвічі заощадити на м’ясі і приготувати його в сто раз смачнішим, ніж в ресторані. Він поділився своєю коронною м’ясною стравою  ростбіф, яку вміють готувати в кожній англійській сім’ї.

Інгредієнти для ростбіфу:

Яловичина – 1 кг

Гірчиця – 1 ч. л.

Чебрець – 1 ч. л.

Часник– 1 зуб.

Суха аджика – 1 ч. л.

Оливкова олія – ​​4-5 ст. л.

Інгредієнти для соусу:

Журавлина – 300 г

Червоне вино – 250 мл

Апельсиновий сік – 100 мл

Апельсинова цедра – 1-2 ч. л.

Гвоздика – 2-3 шт.

Чорний перець – 2-3 горошини

Лавровий лист – 3-4 шт.

Цукор

Сіль

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтичний рибний плов по-турецьки від Сергія Калініна.

Приготування м’яса:

М’ясо злегка підсмажити, натерти з двох сторін сумішшю з солі, перцю, оливкового масла, гірчиці, чебрецю і сухий аджики. Відправити на 30 хвилин у духовку при температурі 170 градусів. Коли м’ясо трохи запечеться, зменшити температуру до 160 градусів і запікати ще 30 хвилин.

Приготування журавлинно-винного соусу:

В червоне сухе вино додати гвоздику і перець, довести до кипіння, додати перетерту журавлину, часник, лавровий лист, апельсиновий сік і терту цедру апельсина. Варити, поки рідка суміш не стане густою. У самому кінці варіння додати сіль і цукор.

Подавати мясо з соусом, в’яленими томатами, зеленню і грінками.