Китайська бита курка Бань-Бань від Сергія Калініна

Все буде добре

Страви з курки занадто приїлися і здаються одноманітними? Тоді вам необхідно побити її! Кулінар Сергій Калінін стверджує, що саме таким способом можливо добитися незвичайного смаку курки. Ваша родина буде в захваті! А унікальний рецепт курки бань-бань він дізнався в Китаї.

Читайте також: курка під соусом з малини від Алли Ковальчук!

Інгредієнти:

Курячі стегенця – 2 шт.

Цибуля – 0,5 шт.

Імбир свіжий – 1 шт.

Гострий перець – 0,5 шт.

Гливи – 100 г

Огірок – 1 шт.

Сіль

Перець

Рослинна олія

Інгредієнти для кунжутного соусу:

Кунжут – 100 г

Цукор – 1 ст. л.

Рослинна олія – ​​2 ст. л.

Соєвий соус – 2 ст. л.

Яблучний оцет або лимонний сік – 1 ст. л.

Вода

Гострий перець

Сіль

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стегенця під горіхово-часниковим соусом «Баже» від Сергія Калініна.

Приготування курки:

Додати в холодну воду цибулю і імбир. Коли бульйон закипить, відправити у нього курячі стегенця. Посолити, проколоти курку зубочистками і готувати на повільному вогні 20-25 хвилин. Нарізати гливи смужками і підсмажити на олії. Посолити. Поперчити.

Відварену курку відокремити від кістки і шкурки, відбити качалкою. Розділити м’ясо на волокна і змішати їх з грибами. Нарізати тонкими кільцями огірок, викласти його на блюдо з руколою. Потім викласти курку з грибами, полити соусом. Прикрасити гострим перцем і кунжутом.

Приготування соусу:

Обсмажити кунжут. Засипати в блендер і додати цукор, збити. Поступово вводити в суміш масло, додати соєвий соус, оцет і перець. При необхідності розбавити соус водою, щоб отримати консистенцію нежирної сметани.