Буряковий тарт від кулінара Ектора Хіменес-Браво

Все буде добре

Всім відомі корисні властивості такого овоча як буряк! Але як його смачно ввести в свій раціон, знає не кожен. А ось кулінар міжнародного масштабу Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом неймовірної страви з буряка – корисного і ситного бурякового тарта.

Інгредієнти для тіста:

Вершкове масло або маргарин  150 г

Борошно  250 г

Цукор  1 ч. л.

Соль

Яйця 2 шт.

Інгредієнти для начинки:

Буряк 4 шт.

Сир 300 г

Вершкове масло або маргарин  50 г

Чебрець 4 веточки

Цукор  100 г

Сіль  1/2 ч. л.

Перец

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишуканий пудинг зі звичайної буряків від Алли Ковальчук.

Приготування:

Змішати борошно, масло, сіль, яйця, цукор до однорідної маси. Залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Для приготування карамелі цукор висипати в сковороду, нагріти. Перемішати до повного розчинення, додати невелику дрібку солі, масло, чебрець.

Буряк нарізати кружечками, викласти в карамель на дно дека, залити карамеллю. Зверху буряка в карамелі розкласти шар подрібненого сиру.

Розкачати листкове тісто так, щоб воно покрило буряк в каструлі. Помістити тісто зверху буряка, заправляючи краї вниз дека.

Помістити блюдо в духовку і запікати 30 хвилин на температурі 180 градусів. За допомогою тарілки більшого діаметру, переверніть блюдо так, щоб воно виявилося на тарілці. Подавати теплим, прикрасити залишилася гілочкою чебрецю.