PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Лимонні кекси-метелики від Тетяни Литвинової

Все буде добре

Ваша дитина весь час просить солодощів і навідріз відмовляється від ягід? Кулінар Таня Литвинова знає, як вирішити проблему – потрібно готувати кекси!

Інгредієнти для тіста:

200 г борошна, 40 г (2 ст. л.) масла рослинного, 40 г цукру, 50 мл нежирного кефіра, 1 яйце, 5 г (1 ч. л.) ванільного цукру, 5 г (1 ч. л.) розпушувача, цедра 1 лимона.

Інгредієнти для начинки:

125 мл нежирного йогурту (можна збиті вершки), 100 г брусниці, 50 г цукрової пудри або цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винне печиво від холостячки.

Приготування:

Зняти цедру лимона за допомогою дрібної терки.

Рослинна олія, цукор і ванільний цукор трохи збити.

Додати яйце і збити.

Додати лимонну цедру, кефір, збити.

Додати розпушувач і більшу частину борошна, трохи збити.

Додати решту борошна, вмішати ложкою.

Формочки змастити маслом. Викласти.

Тісто викласти ложкою на 3/4 по висоті формочок.

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 20 хвилин.

З кексу за допомогою гострого ножа зрізати верхівку і розрізати її навпіл.

За допомогою невеликого ножа вирізати серцевину кексу (конусом).

Збити охолоджені вершки з цукровою пудрою.

Додати брусницю і перемішати ложкою.

Викласти начинку в кекс з гіркою.

Зверху прикрасити половинками зрізаної верхівки у вигляді крил.