Індичка під журавлиним соусом від Сергія Калініна

Все буде добре

Кулінар Сергій Калінін переконаний, що журавлина ідеально поєднується з індичатиною! А ще вона дуже корисна як антизастудний продукт. Так що насолоджуйтесь їжею і зміцнюйте свій організм для протистоянь з мікробами.

Інгредієнти:

Індичка – 1 шт.

Яблуко – 1 шт.

Цибулина – 1 шт.

Стакан овочевого бульйону

Спеції (кориця, розмарин, шавлія)

Оливкова олія

Курага – 200 г

Вершкове масло – 50 г

Для соусу: 200 г журавлини, 1 апельсин, 2 ст. л. лимонного соку, 3 ст. л. червоного вина.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Макаруни від Лізи Глинської (фоторецепти)

Приготування:

Індичку вимийте і замаринуйте на ніч. Пюре з подрібненої кураги і вершкового масла закладіть під грудку птиці. Нарізану півкільцями цибулю і часточки яблук перемішайте зі спеціями і бульйоном. Щільно укладіть начинку всередину тушки і обмотайте птицю ниткою. Змастіть індичку оливковою олією, помістіть на деко. Запікайте в духовці 30 хв при температурі 220 ° C, а потім ще 2 години при 180 ° C. Дістаньте птицю, видаліть нитку.

Підігрійте цукор до золотистого кольору, постійно помішуючи. З апельсина натріть цедру і вичавіть сік. У каструлю з цукром всипте журавлину і цедру, влийте вино, апельсиновий і лимонний сік і варіть на слабкому вогні 10 хв. Потім охолодіть. Перед подачею наріжте м’ясо порційними шматками і викладіть на блюдо. Соус подають окремо.

Джерело: «Добрі поради»