Пікантне варення з червоного перцю від Алли Ковальчук

Все буде добре

Наш експерт-кулінар Аллочка Ковальчук поділилась унікальним рецептом варення родом з Італії! У нас його не знайдеш, а ось в Італії це – делікатес, і зветься він варенням, особливо добре подавати його… до м’яса! Ну просто кулінарна загадка! Таким шедевром ви точно здивуєте своїх гостей!

Складові:

Яблука – 2 шт.

Болгарський перець – 2 шт.

Гострий червоний перець – 1 шт.

Цукор – 200 г

Білий винний оцет (або яблучний) – 1 ст. л.

Аніс – 1 зірочка

Коріандр – 4 гор.

Духм’яний перець – 2 гор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кофейное суфле с пралине без выпекания от Вячеслава Узелкова

Приготування:

Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Перці очистіть від насіння, дрібно наріжте разом з яблуками.

Складіть все у велику каструлю, додайте цукор та залишіть у такому вигляді за кімнатної температури на 24 години.

Поставте каструлю на повільний вогонь, доведіть масу до кипіння і варіть на повільному вогні протягом 40 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою.

Приберіть каструлю з вогню. Подрібніть масу блендером до однорідності і поверніть на плиту.

Додайте аніс, запашний перець, коріандр і варіть на повільному вогні ще 30 хвилин.

Влийте в каструлю винний оцет і продовжуйте варити ще 5 хвилин. Дістаньте з варення гострий перець.

Приберіть каструлю з варенням з вогню і залиште за кімнатної температури на 24 години.

Готове варення доведіть до кипіння, розлийте по стерилізованим банкам, герметично закрийте і остудіть.

Смачного!