Ідеальний сніданок від Діми Коляденко! Топ-3 секретів від шоумена

Все буде добре

Сирна запіканка – ідеальний варіант для ситного сніданку і легкого вечері. Плюс вона підходить для дитячого і дієтичного харчування. Але зазвичай все готують солодку запіканку, навіть не підозрюючи, що солоний варіант цієї страви може бути смачним і корисним. Епатажний шоумен Дмитро Коляденко розповів, як можна з одного тіста приготувати відразу дві запіканки – солону і солодку.

Інгредієнти для універсального сирного тіста:

Нежирний сир – 600 г

Манна крупа – 4 ст. л.

Яйця – 4 шт.

Кефір – 300 г

Крохмаль – 4 ст. л.

Дрібка солі

Інгредієнти для солоної запіканки:

Твердий сир – 50 г

Оливкова олія – ​​2 ст. л.

Сода (погашена оцтом) – 1 ч. л.

Часник – 1 зуб.

Петрушка, кріп, зелена цибуля і кінза – по невеликому пучку

Інгредієнти для солодкої запіканки:

Цукор – 300 г

Банан – 1 шт

Ківі – 2 шт

Груші – 1 шт

Вершкове масло – 40 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Эксклюзивное интервью со Славой из «НеАнгелов»: как уйти от тирана?

IMG_4102

Готуємо універсальне тісто для запіканок:

Заливаємо манку кефіром, залишаємо на 15 хвилин.

Жовтки, сир, крохмаль збиваємо в блендері до однорідної маси.

З’єднуємо сир з кефірною масою, ще раз збиваємо.

Білки збиваємо в тверду піну і додаємо в тісто.

Готове тісто розділити на дві частини.

Готуємо солону запіканку:

Подрібнюємо зелень і часник.

З’єднуємо сирне тісто із зеленню, часником, вливаємо оливкову олію, все добре перемішуємо.

Викладаємо тісто в змащену маслом ємність для випічки, розрівнюємо лопаткою, зверху посипаємо твердим сиром.

Випікаємо 50 хвилин при температурі 180 ° С.

Готуємо солодку запіканку:

У сирне тісто додаємо цукор.

Змащуємо форму для випікання маслом, посипаємо манкою. Обережно виливаємо масу в форму, намагаючись не трясти її, щоб не випарувалися бульбашки повітря.

Фрукти нарізаємо шматочками і за допомогою серветок прибираємо зайву рідину. Потім викладаємо часточки зверху на запіканку.

Випікаємо при 180 ° С приблизно 50 хвилин. Відразу після випікання проводимо ножем уздовж бортів для того, щоб при осіданні бортики запіканки не прилипли до форми.

Після цього залишаємо запіканку остигати в духовці.