Дешево і сердито – англійський хлібний пудинг

Все буде добре

Хлібний пудинг вигадали бідні  англійці ще понад 8 століть тому. Готували з черствого хліба, змоченого у солодкій воді зі спеціями. У наші дні пудинг став традиційним десертом по всій Європі. На відміну від хлібних пудингів минулого, хліб чи зачерствілі булочки тепер змочують в більш багатій суміші, до якої додають яйця, цукор, масло, ванільний екстракт і прянощі. На сьогодні це вишуканий десерт, який подають у дорогих ресторанах. Секрет перевтілення черствого хліба на улюблений десерт вашої родини розкрила наш експерт Тетяна Литвинова!

Складові:

Для пудингу

Черствий білий хліб – 8 шм.

Яйце – 4 шт.

Цукор – 130 г

Молоко – 500 мл

Ваніль – 1 стручок

Цукрова пудра – 4 ст. л.

Для масла

Вершкове масло (несолоне) – 50 г

Мелений мускатний горіх – щіпка

Мелена кориця – щіпка

Цедра апельсина – 1 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФОТОРЕЦЕПТ: Утренние блинчики от Анны Кушнерук

Приготування:

Розігрійте духовку до 180C.

Змішайте мускатний горіх, корицю і цедру з маслом. Невеликою кількістю змастіть форму для випічки і шматки хліба. Потім викладіть їх в форму.

Змішайте яйця і цукор. Нагрійте молоко зі стручком ванілі, вилийте в яєчну суміш, постійно помішуючи. Дістаньте з суміші стручок ванілі і перелийте в форму з хлібом, залишивши його розмокнути.

Посипте пудинг цукровою пудрою. Поставте форму з пудингом в деко на водяну баню на 45 хвилин, щоб крем тільки схопився. Подавати хлібний пудинг краще охолодженим.

Смачного!