Яблучний сидр від Ігоря Місевича

Все буде добре

Яблучний сидр – стає з кожним роком все популярнішим! Адже він є чудовою альтернативою пиву, особливо для тих, хто не визнає цей гіркуватий напій. А кулінар Ігор Місевич запропонував економний варіант сидру з яблук, який може приготувати кожен у себе вдома!

Для приготування сидру знадобиться:

1 кг кисло-солодких яблук,

150-200 г цукру,

жменя родзинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-3 соусів до каш від Сергія Калініна!

Приготування:

Яблука дрібно нарізаємо, видаливши серединку, пересипаємо цукром і кладемо родзинки (потрібно, щоб яблука заповнили посудину на третину).

Якщо яблука не дуже соковиті, додаємо трохи води (на трилітрову банку 300-400 мл).

До речі, чим більше цукру, тим міцніше буде сидр. Якщо не використовувати цукор взагалі, фортеця буде 4-5% – як у пива, з цукром відсоток збільшиться до 6-8% – як у легкого вина.

Надягаємо на банку гумову рукавичку і залишаємо сидр бродити 8-10 днів при температурі 30-35° С.

Коли рукавичка здується, сидр проціджуємо, переливаємо в глечик і ставимо на 4 дні в холодильник. Після проціджуємо через марлю ще раз, щоб прибрати осад.

Зберігати такий сидр в погребі чи холодильнику можна цілий рік.

Більше корисних порад і рецептів – в програмі «Все буде добре» з понеділка по четвер о 16:00 на СТБ.

Джерело: «КП»