Мінтай в горіховій шубці від кулінара Сергія Калініна

Все буде добре

Не знаєте, як приготувати минтай, щоб він був соковитим, не розвалювався, до того ж мав вигляд ресторанної страви? Своїми кулінарними секретами поділився Сергій Калінін: він поділився дивовижним рецептом риби в горіхах! Така страва стане прикрасою будь-якого столу!

Інгредієнти:

Минтай – 2 шт.

Яйце – 2 шт.

Борошно пшеничне – 100 г

Молоко – 2 ст. л.

Горіхи волоські, рубані – 300 г

Лимон – 1 шт.

Зелень – 1 Пуч.

Мікс соняшникової та оливкової олії, сіль, чорний перець – за смаком

Для розсолу:

Вода – 300 мл.

Сіль – 1 ст. л.

Біле вино – 2 ст. л.

Лавровий лист

Запашний перець горошком

Цукор – 0,5 ч. Л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Согревающий борщ-пюре от Аллы Ковальчук

Приготування:

Розморозити минтай наполовину.

Розділити минтай на філе.

Приготувати розсіл для маринування риби: змішати воду, сіль, біле вино, запашний перець горошком, чорний перець горошком, цукор. Залишити на 30 хв.

Філе риби нарізати на порційні шматочки, посолити, поперчити, змастити соком лимона.

Яйця гарненько збити виделкою і додати молоко, сіль та перець, ретельно перемішати.

Подрібнити волоські горіхи, але, щоб відчувалися шматочки.

Кожен шматочок філе вмочити в борошні, потім в яєчному клярі, і після цього рясно обваляти в горіхах, так, щоб риби не було видно.

Форму для запікання вислати фольгою, покласти шматочки риби. Скропити рибу міксом соняшникової та оливкової олії.

Загорнути фольгу і відправити на 25 хвилин до духовки, розігрітої до 180 С.

Смачного!