Традиційний масляничний суп Калья від Алли Ковальчук

Все буде добре

Ви не можете знайти підхід до тещі і свекрухи? Спробуйте через шлунок! Традиційний маслянний суп «Калья» – ідеальна страва для налагодження сімейного взаєморозуміння! А ще цей прообраз звичного для нас розсольнику вразить своїм смаком і зарядом бадьорості на весь день! Майстер-клас по його приготуванню провела кулінар Алла Ковальчук.

Складові:

Курка – 400 г

Риба хек – 400 г

Квасоля – 200 г

Солоні огірки – 2 шт.

Огірковий розсіл – 1 ст.

Картоплини – 6 шт.

Лимон – 0,5 шт.

Цибулина – 2 шт.

Петрушка – 1 пучок

Морква – 2 шт.

Чорний перець – 10 горошин

Лавровий лист – 2 шт.

Кріп – 1 пучок

Сухий естрагон – 0,5 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старослов’янська страва – ситні щі від Тетяни Литвинової.

Приготування:

Цибулю, картоплю, моркву – нарізати кубиком, додати квасолю, воду і зварити бульйон.

Долити в нього окремо прокип’ячений огірковий розсіл, додати нарізані кубиками солоні огірки і курку або рибу.

Варити близько 20 хвилин на сильному вогні до готовності курки.

Додати прянощі, кріп, нарізаний порей, естрагон і дати закипіти. Зняти з вогню, дати настоятися 30 хвилин.

Перед подачею в тарілку видавити сік з лимона.