Вишуканий рецепт майонезу від Ектора Хіменес-Браво!

Все буде добре

Ви не можете собі уявити салат без майонезу, проте купувати його в магазині немає ніякого бажання? І правильно, адже покупний майонез містить лише синтетичні речовини, одним словом – хімія. Щоб порадувати себе і своїх близьких ви можете приготувати цей соус за особливим рецептом від Ектора Хіменес-Браво! Тепер майонез буде не тільки смачним, але і корисним!

Складові:

Яйце сире – 1 шт.

Гірчиця в порошку – 1 ч. л.

Масло рослинне, рафінована – 150 мл

Оливкова олія – ​​50 мл

Лимон (сік) – 1 шт.

Перець кайенский – 1 г

Цукор – 2 ч. л.

Сіль – 1 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лизень в торбі від Тетяни Литвинової.

Приготування:

У чашу для збивання викладаємо сире яйце. Додаємо сіль, гірчицю, цукор, кайенский перець і оливкове масло. Віночок блендера добре наголошуємо в дно чаші, щоб майонез збивають рівномірно, і починаємо збивати. Коли всі продукти вже добре перемішається, починаємо поступово вливати олію, не припиняючи збивати. Додавши половину обсягу олії, решту отставляем. Збиваємо, поки соус не почне загусати. Вливаємо лимонний сік. Збиваємо. І поступово вводимо решту масла.

Поради від Ектора:

У класичний майонез кладуться тільки жовтки, але можна використовувати і ціле яйце.

Хороший майонез виходить тільки з продуктів кімнатної температури.

Лимонний сік можна замінити оцтом (3 ст. л.)

Чим свіже продукти, особливо яйця, тим довше зберігатиметься майонез.

Зберігати майонез потрібно щільно закритим.

Набирати майонез потрібно чистою ложечкою, тоді він може зберігатися в холодильнику до двох тижнів.

Масло в майонез потрібно додавати поступово, інакше він розсиплеться.

Збиваємо суміш у блендері на високій швидкості.

Смачного!