Горохово-м’ятна панна котта від Євгена Клопотенко

Все буде добре

Хочете приготувати оригінальну і некалорійну страву, яка послужить вечерею на кілька днів вперед? Горохово-м’ятна панакота, яка вразила всіх суддів «МастерШеф-5» і принесла перемогу Євгену Клопотенко, стане вашим рішенням! Женя особисто поділився рецептом її приготування і розкрив всі секрети!

Складові:

Горох (свіжий або заморожений) – 500 г

М’ята свіжа – 50 г

М’ята суха – щіпка

Молоко – 300 мл

Агар-агар – 4 г

Сир – 40 г

Оливкова олія – ​​1 ст. л.

Журавлина – 50 г

Вода – 1 л

сіль

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гречаники від ведучого Павла Костіцина.

Приготування:

Горох відварити в солоній воді, злити воду.

Горох відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Додати м’яту в відціджений горох. Все перебити на блендері, додавши необхідну кількість води, перетерти через сито.

Додати в суміш не жирне молоко і агар-агар. Все змішати.

Пересипати суміш у каструлю і на середньому вогні довести до кипіння.

Розлити суміш у форми, трохи охолодити і поставити на пару годин в холодильник для застигання.

Дістати Панакота з форм.

Для соусу: змішати сир з журавлиною і оливковою олією, додати сіль за смаком все перебити в блендері.

Полити панна коту сирним соусом.

Смачного!