Коли пити воду – до чи після їжі? Поради дієтолога Свєти Фус

Все буде добре

Існує вислів: «Вода – джерело життя». Дійсно, для нормального функціонування людського організму необхідно вживати близько 2 літрів води. Але й тут є заковирка – як же робити це правильно? Саме про це розповіла дієтолог Світлана Фус.

Багато хто шукає відповідь на питання, який час найвідповідніший для вживання води  до їжі, під час чи після? Дієтолог стверджує, що вода розм’якшує їжу, полегшуючи завдання травної системи, тому під час процесу поглинання їжі воду пити необхідно. До того ж споживання води допомагає зменшити кількість з’їденої їжі. Тож існуюча думкапро те, що під час їжі краще не пити воду,  помилкова. А вся справа в тому, що головна роль в процесі перетравлення їжі належить соляній кислоті, що міститься в шлунковому соку. Вона виділяється у відповідь на прийняту їжу, розм’якшує її, активізує ферменти, сприяє утворенню травних гормонів. Невеликі зміни концентрації соляної кислоти за допомогою води принципового значення не мають. Це те ж саме, що розбавити водою 50 грамів соку: від цього об’єм не зменшитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як нормалізувати рівень цукру і поліпшити метаболізм?

вода

Головне правило: протягом години після їжі пити не рекомендується. Адже якщо ви з’їли суп, який займає 200 мл від об’єму шлунку, м’ясо  теж 200 мл, гарнір  100 мл і додатково після цього випили ще 2 чашки чаю, в результаті шлунок виявляється розтягнутим, і наступного разу він вимагає більше їжі.