Печений кавун від Ігоря Місевича – корисний домашній хліб

Все буде добре

Думаєте, кавуни можна їсти тільки влітку? Ігор Місевич гарантує, що нагодує вас кавуном навіть у квітні! І це не квітневий жарт! Він знає, як здивувати вас яскравими і свіжими кавуновими часточками.

Читайте також: як вибрати кавун?

Інгредієнти:

Буряк – 1 шт.

Зелень – 400 г

Родзинки – 3/4 ст.

Дріжджі сухі – 3/4 ч. Л.

Масло – 50 г

Сіль – 0,5 ч. л.

Цукор – 1 ст. л.

Молоко – 170 мл

Яйце куряче – 1 шт.

Борошно пшеничне – 2 ст.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Домашній м’ясний хліб від Ектора Хіменес-Браво.

Приготування:

Яйце збити з цукром і сіллю, додати тепле молоко, перемішати, додати масло і збити. Поступово додати дріжджі і борошно, замісити однорідне тісто. Розділити тісто на 2 частини, потім 1 частина розділити ще на 2, щоб вийшло 3 колобка.

Буряк подрібнити у блендері і віджати сік. У найбільшу частину тіста додати сік і трохи макухи. Замочити родзинки, пересипати борошном і додати в рожеве тісто. Додаючи борошно, вимісити тісто середньої щільності.

Перемолоти петрушку, залити водою, підігріти і процідити. У другу частину тіста додати сік петрушки, макуха і замісити тісто. У біле тісто додати борошно і вимісити. Скрутити колобки, покласти назад в миски, увіткнути трубочки, накрити плівкою і прибрати в тепле місце, поки не підніметься (приблизно на 30 хвилин).

Біле і зелене тісто розкачати качалкою на однакові невеликі прямокутні пласти. Потім на зелений пласт викласти білий, а зверху покласти сформоване в товсту ковбаску червоне тісто. Скрутити рулет. Краї защипнути і перевернути швом вниз.

Перекласти у форму змащену маслом на 20 хвилин і вкрити рушником. Коли тісто достатньо підніметься, відправити запікатися в духовку при температурі 170 градусів на 35 хвилин. Після закінчення часу дістати ароматний і яскравий хліб.