Як правильно готувати заморожені продукти?

Все буде добре
В несезон вам так хочеться поласувати свіжими овочами? Прекрасною альтернативою їм є заморожені продукти! Ось тільки часто після термічної обробки вони стають безформними і позбавлені смаку. Але й тут ми знаємо вихід! Як правильно приготувати овочі, щоб вони були не гірше свіжих на смак, розповіла по секрету кулінар Алла Ковальчук.
Для приготування заморожених овочів використовуйте мінімальну кількість води, так як в них збережеться більше вітамінів і мікроелементів. Перед приготуванням не потрібно їх розморожувати, відразу закидайте на розпечену сковорідку.
Якщо ви тушкуєте або варите заморожені овочі, води додавайте якомога менше – тоді вони не розваряться і збережуть всі корисні речовини. Вода і так з’явиться на сковороді після розморожування.
Солити краще в самому кінці готування: так смачніше і більше збережеться мінеральних речовин. І ще якщо ви хочете отримати від овочів максимальну користь – готуйте невеликими порціями.
Крім того, заморожені продукти готуються в два рази швидше. Так що овочеве рагу буде готове вже через 5-10 хвилин.
Термін зберігання готових овочевих страв повинен бути не більше 3 годин, а картопляних – не більше години. Якщо ж ви хочете запекти овочі в духовці, краще спочатку довести їх до напівготовності в окропі або мікрохвильовці.
Готуйте заморожені овочі смачно, зберігши всі корисні елементи!