Корисний ланч-бокс в школу! Готуємо з Тетяною Литвиновою

Все буде добре

Ваша дитина відмовляється їсти бутерброди, які ви готуєте йому з собою в школу? Можливо, запах ковбаси або сиру його бентежить, або дитина просто соромиться їсти те, що ви дали йому з собою. Цю проблему запросто вирішить Тетяна Литвинова! Досвідчений кулінар поділилася рецептом, від якого будь-який школяр буде в захваті!

Складові:

Борошно – 350 г

Жовтки – 2 шт.

Сода, погашена лимонним соком – 1 ч. л.

Сир – 250 г

Вершкове масло – 250 г

Сіль за смаком

Для начинки

Куряче філе – 1 шт.

Велика морква – 1 шт.

Грузинські спеції і сванська сіль – 1 ст. л.

Апельсиновий сік для маринаду – 50 мл.

Подрібнений волоський горіх – 50 г

Чорнослив – 2 шт.

Приготування:

Соду погасити лимонним соком і перетерти з жовтками.

Сир перетерти з вершковим маслом, додати борошно і замісити тісто.

Залишити на 10 хвилин в морозильній камері, або на 30 хвилин в холодильнику.

Далі сформувати рулет – розкачати тісто прямокутником.

Замариновану в апельсиновому соку курку помістити на деко.

Запікати при температурі 180° С протягом 15 хвилин.

Готову курку розібрати на волокна.

Морква нарізати соломкою.

Тісто посипати спеціями, помістити зверху моркву, курятину, сир і згорнути в рулет.

Нарізати шматками по 4-5 см.

ВАРІАНТ ПОДАЧІ №1: Помістити рулети в силіконові форми (у вигляді трояндочки), зверху посипати волоським горіхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні секрети італійської фріттати!

ВАРІАНТ ПОДАЧІ №2: Рулети помістити на деко, сформувати собачок. З шматочків чорносливу зробити очки і носик.

Запікати при температурі 180 С протягом 20 хвилин.

Смачного!