Биточки з тюльки! Одеський рецепт від Сергія Калініна

Все буде добре

Кулінарний експерт шоу «Все буде добре» Сергій Калінін вирішив згадати молодість, яку провів в Одесі, та спеціально для сайту СТБ приготував дуже смачні одеські биточки з тюльки.

Звісно, що перше, чим потрібно запастися для биточків – це свіжа тюлька (600 гр). Сергій Калінін вибрав ось таку:

DSC01939
Також для начинки вам знадобляться:

Сік лимонний – 1 ст.л.
Петрушка – 1 ст.л.
Лук зелений – 1 ст.л.
Масло рослинне – 1 ч.л.
Сіль і перець за смаком

Для кляру:

Сметана 15 % – 70 г
Яйця – 1 шт
Борошно – 2 ст.л.
Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л
Цукор – 1 ч.л.
Масло вершкове – 1 ч.л.
Коріандр мелений, сіль, перець – за смаком

Для соусу:

Сметана – 3 ст.л
Лимонний сік – 1 ч.л.
Нарізаний кріп – 1 ст.л.

Тюльку розібрати на філе, хвіст і хребет видалити. Петрушку і цибулю дрібно нарізати. Збризкати рибу рослинним маслом та перемішати.Додати лимонний сік, петрушку, цибулю, сіль, перець і маринувати 15 хвилин.

DSC01941

Тепер потрібно змішати сіль, крохмаль, борошно і коріандр. Масло перетерти з жовтками і цукром. Змішати всі інгредієнти до густоти сметани. Білки збити з дрібною сіллю до піни. Обережно вмішати в усю масу.

DSC01944

Розігріти олію на антипригарній сковороді. Змішати тюльку з кляром, сформувати битки – можна в кільці прямо на сковороді.

DSC01947
Смажити до рум’яної скоринки з двох сторін. Відкинути на паперові рушники.

DSC01950
Залишилося тільки красиво викласти одеські биточки на тарілку і полити сосусом.

DSC01951
Смачного!

DSC01958