Топ-10 заповідей приготування макарон від Лізи Глінської

Все буде добре

Учасниця «МастерШеф. Діти» і талановитий кулінар Настя Ворона обожнює французький десерт – макарон. Однак їй ніяк не вдається приготувати його – то шапочка, то спідничка не виходить, або ж тісто розпливлася по деко. Ось тоді допомогти вирішила наш експерт і королева десертів Ліза Глінська! Вона розповіла про найпоширеніші помилки, які можна допустити і повідала про обов’язкові техніки приготування!

1. Замість мигдалю можна використовувати мигдальні слайси. Мигдаль можна погано просушити, через що макарон може не вийти. Кілограм слайсів коштує близько 370 грн, але вам знадобиться для приготування набагато менше.

2. Для того щоб інгредієнти добре перемішалися, необхідно мигдальні слайси перебити з цукровою пудрою в кавомолці, потім перетерти суміш через сито. В такому випадку цукрова пудра забирає жир з мигдалю, завдяки чому ми отримуємо не пасту, а порошок.

3. Як саморобне борошно (мигдальні слайси + цукрова пудра), так і магазинне, найкраще відправити в духовку на 30 хвилин при температурі 80 С. Просушене борошно – запорука успіху ваших макарон.

4. Віддавайте перевагу якісному барвнику, в іншому випадку ви ризикуєте зіпсувати десерт.

5. Існує сувора рецептура сиропу. Для нього використовуються пропорції: вода – 65 мл, цукор – 200 г.

6. Сироп варто варити до певної температури: 118 С. Якщо немає термометру – черпнуть ложкою і скачати кульку.

7. Збиваючи білки – вони повинні бути кімнатної температури.

8. Коли ви видавите макарони на пергамент, дайте їм постояти близько 30 хвилин.

9. Перші 5 хвилин не відкривати духовку. Потім на пару секунд відкрити, щоб випустити зайву вологу.

10. У цілому випікати макарон не більше 12 хвилин.

макарон

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як прикрасити паску? Топ-3 способів від Алли Ковальчук.