Фісташкова паска від фіналістки «МастерШеф» Ксенії Мансирової

Все буде добре

Хочете вразити гостей надзвичайним смаком паски, а ще щоб подруги просили у вас її рецепт? Зробіть її з фісташками! Як перетворити традиційну пасхальну страву в вишуканий десерт, розповість фіналістка 4 сезону «МастерШеф» Ксенія Мансирова.

Інгредієнти для тіста:

Яйце – 6 шт.

Просіяне борошно – 3 ст.

Олія – ​​для змащування форми

Маслянка – 1 ст.

Фісташки очищені – 100 г

Дріжджі сухі – 1 ст. л.

Вершки – 2 ст. л.

Вершки жирністю 20% – півсклянки

Фініки без кісточок – півсклянки

Цукор – 2 ст.

Сіль – щіпка

Інгредієнти для глазурі:

Фісташки очищені – 100 г

Пудра цукрова -– 2 ст.

Шпинат морожений – 200 г

Сіль морська – 0,5 ч. л.

Лимон (сік і цедра) – 1/4 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підбірка великодніх рецептів від експертів “Все буде добре”.

Приготування:

Дріжджі залити 2 столовими ложками теплих вершків, залишити на 10 хвилин. Маслянку і вершки нагріти до 40 ° С. Всипати борошно, розмішати, дати охолонути.

Ввести дріжджі, що спінилися і 1 яйце. Замісити тісто, накрити рушником і залишити в теплі на 1,5 години. Решта яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розтерти з половиною цукру. Білки збити з дрібкою солі і цукром, що залишився.

Тісто, що піднялося обмяти, з’єднати з жовтками. Ввести збиті білки, перемішати. Тісто вимісити, накрити і залишити в теплі ще на годину. Ще раз помяти. Фісташки і фініки дрібно нарубати, перемішати.

Сформувати з тіста коржі, в центр покласти по жмені фісташок і фініків, згорнути в кулі, розкласти по формах до половини обсягу. Дати піднятися протягом 30 хвилин. Випікати при 180 ° С 25-30 хвилин. Паски вийняти з форми і остудити.

Для глазурі фісташки, сіль і цедру дрібно потовкти, додати цукор, лимонний сік. Шпинат залити гарячою водою, довести до кипіння, відкинути на сито, протерти і додати до фісташкової маси. Прикрасити паску глазур’ю.