Соковита буженина до великоднього столу від Самвела Адамяна

Все буде добре

Щороку на Великдень ви намагаєтеся приготувати буженину, яка була б соковитою і танула в роті, а у вас виходить твердий і несмачний шматок м’яса? Фіналіст четвертого сезону проекту «МайстерШеф» Самвел Адамян знає абсолютно всі секрети приготування смачної буженини. Ваша родина буде в захваті!

Інгредієнти:

Свинина (ошийок) – 1 кг

Молоко – 2 склянки

Аніс – 1 ч. л.

Гвоздика – 3-4 шт.

Мускатний горіх – 1 ч. л.

Кардамон – ¼ ч. л.

Чебрець – 1 ч. л.

Перець чорний (горошком) – на смак

Часник – 1 шт.

Сіль

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані кальмари з горіхово-сирною начинкою від Сергія Калініна.

Приготування:

М’ясо натерти часником, гвоздикою, анісом, перцем горошком, мускатним горіхом і чебрецем. Покласти в глибоку форму для запікання.

У молоко додати гвоздику і кардамон, добре прогріти. Залити м’ясо гарячим молоком (на 2-3 см). Накрити фольгою.

Розігріти духовку до 230 градусів. Запікати м’ясо 20 хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів – і запікати ще 40 хвилин. Якщо молоко випаровується  підливати його. Щоб м’ясо вийшло з ароматною скоринкою, 4-5 разів під час запікання поливати його молоком.

Через годину після початку запікання зняти фольгу, посолити м’ясо і випікати ще 30 хвилин.