Паска за 40 хвилин від Алли Ковальчук

Все буде добре

Ви витрачаєте півдня на те, щоб замісити тісто, дочекатися, поки воно зійде 2-3 рази, а в результаті паска виходить сухою і через пару днів нею можна тільки ламати зуби? Кулінар Алла Ковальчук стверджує, що ви можете заощадити час, але при цьому приготувати унікальну паску всього за 40 хвилин! Вона поділилася рецептом великодньої азербайджанської кульчі.

Інгредієнти:

Яйця – 3 шт.

Борошно – 280 г

Вершкове масло – 50 г

Сметана – 100 г

Сухі дріжджі – 1 ч. л.

Какао – 1 ст. л.

Чорний шоколад – 60 г

Мінеральна вода – 50 мл

Цукор – 150 г

Сир – 1 ст. л.

Ванільний цукор – 10 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати італійську паску «Коломбо».

Приготування:

Дріжджі і цукор розчинити в мінеральній воді кімнатної температури. Яйця збити з маслом і сметаною. Всипати змішане з ванільним цукром борошно. Додати опару.

Перемішати тісто до отримання однорідної консистенції. Шоколад розтопити на водяній бані. Тісто поділити на дві рівні частини. В одну додати протертий через сито сир, а в іншу – какао і шоколад.

Дно форми для випічки вистилати пергаментом і змащувати вершковим маслом. Налити в форму порцію білого тіста. Потім в середину налити порцію шоколадного тіста, потім знову – білого і так кілька разів.

Наприкінці дерев’яною шпажкою зробити на поверхні паски візерунок. Випікати кульчи в розігрітій до 200 С духовці 30-35 хвилин.